Design Trends

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ 2021

 

Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε την καθημερινότητα και την συμπεριφορά όλων μας, σε όλα τα επίπεδα. Σε ότι αφορά στο σπίτι, εκεί όπου περάσαμε τον περισσότερο χρόνο μας την χρονιά που πέρασε, δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιούμε τους χώρους του και ο τρόπος που τους διακοσμούμε.

Συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στο design και την διακόσμηση που θα δούμε το 2021.

Λειτουργικοί χώροι πολλαπλών χρήσεων

Το 2020 το σπίτι έγινε για τους περισσότερους εκτός από χώρος διαμονής, χώρος εργασίας και ψυχαγωγίας. Έτσι φάνηκε η ανάγκη οι χώροι να είναι λειτουργικοί και να εξυπηρετούν περισσότερες από μία ανάγκες. Έπρεπε να δημιουργηθεί αν δεν υπήρχε χώρος για γραφείο, για μελέτη, για γυμναστική, χωρίς να επηρεάζεται η καθημερινότητα όλων. Τα έπιπλα και τα είδη διακόσμησης  αλλάζουν θέση και διάταξη ή εμπλουτίζονται για να δημιουργηθεί χώρος για όλα.

Αντικείμενα όπως αυτά της εικόνας ταιριάζουν ιδανικά σε ένα γραφείο στο σπίτι.

Συνδυασμός μοντέρνων και κλασσικών στοιχείων

Η τάση των προηγούμενων χρόνων για minimal και αφαιρετικούς χώρους αλλάζει και τους κάνει πλέον πιο διαχρονικούς και με χαρακτήρα με την προσθήκη – mix and match – κλασσικών στοιχείων όπως πίνακες ζωγραφικής, κλασσικά έπιπλα και διακοσμητικά πολλά από αυτά να είναι και vintage.

Στο Liasso θα βρείτε ορισμένα ιδιαίτερα αντικείμενα για να ομορφύνετε τον χώρο σας.

Eco Chic

Τα φυσικά υλικά, τα θερμά χρώματα και οι γήινοι τόνοι είναι οι τάσεις που και μέσα από το design τονίζεται η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος, την ισορροπία και την αειφορία. Τα υφάσματα όπως λινό, μάλλινο αντικαθιστούν τα συνθετικά αντικατοπτρίζοντας την διασύνδεση με την φύση. Χρώματα όπως το πορτοκαλί, το λαδί και το μπεζ επικρατούν στις χρωματικές παλέτες ενώ το ξύλο και το ρατάν το βλέπουμε τόσο στα έπιπλα όσο και στα διακοσμητικά.  

Global Influence 

Με τα ταξίδια να έχουν σχεδόν μηδενιστεί την προηγούμενη χρονιά, η νοσταλγία για αυτά δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον χώρο του σπιτιού μας. Αντικείμενα από ξύλο, αναμνηστικά από αγαπημένα ταξίδια, θερμά χρώματα και οικεία σχήματα θα επικρατήσουν αυτή τη χρονιά.